• aptm@talasemia.ro
  • Str. Constantin Caracas nr. 2-8, Sector 1 , Bucuresti, Romania

8 Mai 2011

        În acest an Asociaţia Persoanelor cu Talasemie Majoră organizează Duminică 8 mai 2011,  între orele 12:00-14:00  în Parcul Tineretului (intrarea dinspre bd. Gh. Şincai) un eveniment public de informare şi conştientizare a populaţiei privind Talasemia Majoră.
 11
Obietivele  acestui eveniment sunt:
  • Informarea populaţie asupra necesităţii investigaţiilor eficiente a purtătorilor de talasemie minoră ( boala poate fi depistată la orice vârstă, chiar şi la 80 de ani, printr-un simplu control de rutină) şi a riscului acestora de a avea copii sever afectaţi, cât şi a posibilităţilor de evitare a acestor situaţii.
  • Promovarea, informarea, educarea şi conştientizarea populaţiei asupra necesităţii donării benevole de sânge, precum şi atragerea potenţialilor donatori.

                  Agenda
          Tema Zilei Internaţionale a Talasemiei propusă de APTM pentru anul acesta este “ Noi şi prietenii noştri”, ocazie cu care pacienţii talasemici au  posibilitatea de a demonstra faptul că pot avea o viată normală în ciuda problemelor pe care această boală le ridică.
 Pe parcursul celor două ore a fost  organizată o expoziţie de obiecte artizanat lucrate manual de către pacienţii cu talasemie majoră, care au fost dăruite tuturor celor carea vizitat pavilioanele asociaţiei, iar atmosfera a fost  întretinuta de momente artistice realizate de doi mimi profesionisti.